Informatie

Bij dieet-counseling ga ik samen met jou ontdekken wat eten voor jou betekent

Blijvend afvallen is wat anders dan eventjes goed je best doen.

Wat maakt dat je wel sterk genoeg bent om een resultaat te behalen maar toch weer terugvalt in je oude patroon? Afvallen lijkt misschien een koud kunstje maar met iedere poging die je doet verandert er ook iets in je motivatie. Je weet hoe je af moet vallen, maar op gewicht blijven blijkt moeilijk.

Gebrek aan wilskracht is zeker niet want dan zou je allang opgegeven hebben.

Als je niet weet wat je probleem is, is de kans groot dat de oplossing die je inzet niet de goede is.

Met andere woorden: Wat zijn jouw valkuilen?

Om deze te leren kennen zul je jezelf onder de loep moeten nemen.

Niet alles wat wij emotie-eten noemen kun je als zodanig bestempelen.

Er zijn veel meer redenen om te eten.

Om een goed onderscheid te kunnen maken gaan we samen aan de slag en kijken we of we verandering in je gewoontes kunnen aanbrengen die wel effectief zijn.

Valkuilen:

Extern eten
Je behoefte om te eten wordt vaak geprikkeld door het zien, ruiken of horen praten over eten. Doordat dit vaak onbewust gebeurt heb je niet eens door wat de aanleiding is geweest.

Lijngericht eten
Dit ontstaat doordat je als lijngerichte eter je eigen grens hebt gemaakt. Niet je verzadigingsgevoel maar deze grens is leidend. Wanneer je daarover heen gaat komt het “what the Hell” effect om de hoek kijken. Je dag is toch al verpest en nu maakt het dus niet meer uit. Je grens is weg.

Emotie-eten
Je eet niet vanuit honger, maar vanuit een andere behoefte.
Het kan zijn dat je steeds wanneer je frustratie ervaart gaat eten, of vanuit een bepaalde leegte. Ook boosheid, twijfel en angst zijn allemaal emoties die ervoor kunnen zorgen dat je gaat eten om deze emotie even niet te hoeven voelen.

Gewoonte-eten
Je denkt hier niet bij na. Dit zijn vaste patronen. Wanneer je de tv aanzet, hoort daar chips bij. Voordat je naar bed gaat pak je altijd nog een stuk kaas, enz.

Eetverslaving
Eten bepaalt je hele denken en doen.
’s-Ochtends wat je ’s-Avonds gaat eten. Wat je wel en wat je niet gaat eten. Wat je allemaal zou kunnen maken. Kortom, eten houdt je de hele dag bezig. En als je zelf aan het lijnen bent ben je extra bezig met eten maken voor anderen.

Kortom: eten is voor jou een levensinvulling geworden en ondanks dat je er minder mee bezig zou willen zijn lukt dit niet.

Om blijvend af te vallen is het zaak om je eigen valkuilen te leren kennen.

Samen met jou ga ik op zoek naar de verandering die bij jou past. Die ervoor zorgt dat het geen strijd is maar een geleidelijk proces waarin we samen zoeken naar de stappen die je wilt en kunt maken…… Zodat het jouw stap wordt.


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of een afspraak neem dan contact met mij op.

Neem contact op